Περί μουσικής…!
Η αξία της μουσικής στην ζωή μας.
Η μουσική είναι σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας που ρυθμίζει πολλές φορές την διάθεση μας, προσφέροντας ένα αίσθημα της ευχαρίστησης, που μας βοηθάει να ξεπερνάμε το καθημερινό στρες. Αποτελεί έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων. Μέσα από αυτή δημιουργούνται εικόνες και συναισθήματα που μας κάνουν να ταξιδεύουμε σε ένα κόσμο φαντασίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με την μουσική από μικρή ηλικία οδηγεί στην αύξηση του δείκτη νοημοσύνης γεγονός που συνεπάγεται και καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο!
Η μέθοδος της μουσικοκινητικής αγωγής.
Η μουσικοκινητική αγωγή είναι μια μέθοδος σωματικής εξάσκησης και συγκέντρωσης. Τα οφέλη της είναι πολλαπλά καθώς τα παιδιά μπορούν να διασκεδάζουν, εξασκώντας την ακοή και τη ρύθμιση του σώματός τους. Με αυτό τον τρόπο συντονίζουν τα μέλη του σώματός τους με το ρυθμό της μουσικής, πράξη που μπορεί να βοηθήσει και πολλά παιδιά με προβλήματα υγείας. Αυτή η μέθοδος βοηθάει στο να έχει το άτομο σωστή στάση, βελτιώνοντας την ευλυγισία του σώματος. Επίσης, τα παιδιά μπορούν και εκφράζονται ευκολότερα καθώς συνεργάζονται με άλλα άτομα σε ομάδες. Η μουσική είναι πολύ σημαντική για πολλούς ανθρώπους και πιστεύω πως πολλοί νέοι θα μπορούσαν να εντάξουν τη μέθοδο της μουσικοκινητικής αγωγής στη ζωή τους, γιατί μπορεί να τους προσφέρει πολλά!
Πιάνο το απόλυτο μουσικό όργανο
Το πιάνο είναι ένα μουσικό όργανο που σου προσφέρει πάρα πολλά! Αρχικά, ανέκαθεν υπήρχε ένα αναγνωρισμένο τρίπτυχο μεταξύ του πιάνου, του σώματος και των θεραπευτικών ιδιοτήτων της μουσικής. Η εκμάθηση του πιάνου ενισχύει την συγκέντρωση, καθώς απαιτεί συγχρονισμό, διότι πρέπει να παίζουν ταυτόχρονα τα δύο χέρια κοιτώντας στον ίδιο χρόνο τις νότες της παρτιτούρας. Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι αν παίζεις έστω και λίγο πιάνο την ημέρα μπορείς να δεις εμφανή μείωση της αρτηριακής πίεσης με αποτέλεσμα να νοιώθεις πιο θετικά, μειώνοντας έτσι το άγχος της καθημερινότητας. Κατά την γνώμη μου το πιάνο είναι ένα όργανο που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να παίζουν όχι μόνο για μαθησιακούς αλλά και για ψυχικούς λόγους.
Μαθητές : Δημήτρης Β., Κωνσταντίνα Γ., Ειρήνη Μ. (Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)
Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Σκλημπούνη Χριστίνα